Добре дошли в Библиотеката на РиРиРа!

събота, 12 декември 2009 г.

ПОКАНА ЗА УИКЕНДА ПРЕДИ КОЛЕДА

На 19 и 20.12.2009
заповядайте на
поДАРИтелница
в помощ на децата от Център за деца с увреждания "Св. Мина" в София.


Нека помогнем!
Напълнете коледния си чувал с бижута от моделин, шалове и играчки за елха и помогнете на децата от Център за деца с увреждания "Св. Мина" в София. Всички средства, събрани на поДАРИтелницата, ще бъдат дарени на Дневен център за деца и младежи "Свети Мина".


ПРОГРАМА


Събота 19 дек
14:00 - 17:00 Ри Ри Ра бригада по изработване на още и още бижута. Носете си материали по възможност. Предварителна продажба на готовите бижута.
17:00 - 21:00 Официално откриване на поДАРИтелницата с курабийки и чай след работния ден.

Неделя 20 дек

10:30 - 18:30 ПоДАРИтелницата продължава....
18:30 Белобрадо парти за деца и техните родители - редовни посетители на Ри Ри Ра
(за партито молим да се запишете предварително на ri_ri_ra@abv.bg)
__________________________________________________________

Защо правим всичко това?


Дневният център за деца и младежи "Свети Мина" е създаден от Асоциацията за деца и младежи с трайни физически и ментални увреждания "И нас ни има". Центърът предоставя грижа и подкрепа на деца с увреждания без откъсване от семейната среда. Той съществува благодарение на всеотдайната работа на родители на деца с увреждания, обединени от стремежа им да създадат условия за равноправен живот и социално включване на своите деца. За повече информация: http://specialchildren.all.bg/.

Финансовият и човешкият ресурс на центъра не достигат. Родителите не срещат достатъчна подкрепа от държавата и обществото. Капацитетът на центъра стига за едва 15 деца.

Организирайки поДАРИтелницата, изразяваме своята подкрепа и съпричастност към мисията на центъра да предостави качествен живот на децата в общността. Ние можем да помогнем като вложим това, което имаме - човешки ресурс, ентусиазъм и надежда. Вие също, ако имате в повече :)  А  събраните средства - за закупуване на уреди, необходими за поддръжката на центъра, както и в подсигуряване на още учители със специална педагогика.

 Изработете своето ръчно бижу, купете го за свой близък или за себе си и така помагате на дечицата. Подарете на семейството си коледни украси и картички, които ще красят  и стоплят не само вашето семейство, а и нечие друго. Нека творим съпричастност, отношение и разбиране едни към други и различните ни проблеми. Всички имаме нужда от това. Чакаме Ви!

Поканете и приятели!

Организатори:
Ри Ри Ра, Penda.bg и приятели